Je mag zijn zoals je bent
om te worden wie je bent
maar nog niet kunt zijn.
En je mag het worden
op jouw manier
en in jouw tijd. 
Dr. A. Terruwe 

Mooi fragment uit Liefde van K.O. Knausgard

Postnatale begeleiding

Er wordt in het algemeen veel informatie geboden om je voor te bereiden op de bevalling. Na de bevalling valt veel van die informatie weg. Terwijl het in zeker opzicht nog maar net begint. Adviezen die, vaak ongevraagd, op je af komen zijn dikwijls tegenstrijdig en verwarrend. Vaak worden ze gegeven vanuit een persoonlijke ervaring. Maar ieder kindje is anders en heeft weer een ‘eigen gebruiksaanwijzing’.

Binnen de begeleiding kijken we naar de karakteristieken van je kindje en van daaruit naar wat het nodig heeft. Je leert het gedrag van je kind beter te verstaan zodat je adequater kunt reageren op zijn behoeftes. Met het toepassen van haptonomische vaardigheden zul je beter in staat zijn je kindje te kalmeren. Het contact tussen jou en je kindje zal daardoor verbeteren.

We kijken ook naar wat voor ouder je wilt en vooral kunt zijn. Bijvoorbeeld naar waar je eigen grenzen liggen en hoe je daar mee omgaat. Naar welke verwachtingen je hebt t.a.v. jezelf, je kind en je partner. In hoeverre ben je als ouders een team? Ben je in staat de onderlinge verschillen te respecteren, elkaar aan te vullen en van elkaar te leren? Postnatale begeleiding helpt je te groeien in je rol als ouder.

Haptonomie Leeflang Kinderhand